Home > Nieuws en Agenda > Recent nieuws

MOVE research institute Amsterdam is opgegaan in Amsterdam Movement Sciences

02-03-17

Op 1 januari 2017, MOVE research institute Amsterdam is opgegaan in Amsterdam Movement Sciences.

MOVE is opgegaan in Amsterdam Movement Sciences per 1 januari 2017

13-02-17

VU en VUmc-medewerkers winnen International Ergonomics Association medaille

15-09-16

Pieter Coenen, Idsart Kingma, Cécile R.L. Boot, Paulien M. Bongers, & Jaap H. van Dieën (allen VU / VUmc) zijn uitgeroepen tot de winnaars van de International Ergonomics Association’s 2015 IEA/Liberty Mutual Medal.

VU-onderzoeker Nadia Dominici krijgt ERC Starting Grant van 1,4 miljoen euro

13-09-16

Studie naar de neurale oorsprong van de eerste stappen bij kinderen

Jaarverslag 2015 beschikbaar

29-07-16

De MOVE Annual Report 2015 is nu online beschikbaar.

ACSM Posterprijs voor Nico Hofman en Jac Orie

27-06-16

Bij de 2016 American College of Sports Medicine (ACSM) Annual Meeting in Boston hebben Nico Hofman en Jac Orie de posterprijs van de Interessegroep Wintersport gewonnen.

Reactie MOVE op rapport internationale visitatiecommissie

28-04-16

Het bestuur en de directeur van MOVE hebben schriftelijk gereageerd op het rapport van de visitatiecommissie van november 2015.

Cum laude voor Lizeth Sloot

04-04-16

Lizeth Sloot verdedigde op 1 april 2016 haar proefschrift met de titel "Advanced technologies to assess motor dysfunction in children with Cerebral Palsy".

ACTA, AMC en VUmc onderzoekers ontvangen NWO-grant

29-03-16

Dr. Astrid Bakker en dr. Leo van Ruijven (ACTA, Orale Celbiologie en Functionele Anatomie), dr. Peter Bisschop (AMC), en dr. Nathalie Bravenboer (VUmc) ontvangen een zogenaamde 'Investment Grant NWO Medium' van circa €341.000 voor een “high resolution X-ray microtomograph with material testing stage”.

VU-Bewegingswetenschapper Katinka van der Kooij met virtueel experiment in NEMO

18-02-16

Kom ook 'Virtueel Vliegen Vangen' tijdens de voorjaarsvakantie

Best Paper Award en Best Poster Award

16-02-16

Prijzen uitgereikt op de Seventh MOVE Research Day.

Internationale visitatiecommissie beoordeelt MOVE als "very good"

09-02-16

Commissie oordeelt MOVE als innovatief en trendsettend.

FGB-onderzoeker Nadia Dominici ontwikkelt stimulatieprotocol voor herstel dwarslaesie bij ratten

04-02-16

Nieuwe vorm van therapie bij ratten in de toekomst wellicht toepasbaar bij mensen met dwarslaesie

Bolk-penning voor Fazaeli

27-01-16

Op vrijdag 8 januari ontving dhr. S. (Sepanta) Fazaeli (Orale Celbiologie en Functionele Anatomie) de Bolk-penning voor zijn voordracht: 'The Contribution of Collagen Fibers to the Mechanical Compressive Properties of the Temporomandibular Joint Disc'.

KNAW-subsidie voor Aarab

27-01-16

Mevr. dr. G. (Ghizlane) Aarab (Orale Kinesiologie) ontvangt € 26.700,00 van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) binnen het 'China Exchange Programme'.