Home > Onderzoek > C-Mill kennisplatform
topbanner

C-Mill kennisplatform

Welkom bij het C-Mill kennisplatform, het online podium voor het vinden en delen van kennis over de C-Mill

Wat is de C-Mill?

De C-Mill is een innovatieve en gepatenteerde revalidatieloopband voor het trainen en evalueren van loopvaardigheid. De C-Mill is uitgerust met een krachtenplatform waarmee bepaald kan worden waar en wanneer de voet op de grond geplaatst wordt. Deze gegevens worden gebruikt voor de projectie van visuele context (doelvlakken, obstakels) op het loopvlak, afgestemd op de loopbeweging. Deze geprojecteerde visuele context lokt stapaanpassingen uit, bijvoorbeeld om een obstakel te ontwijken of juist om de voet op een doellocatie te plaatsen. Het vermogen om dergelijke stapaanpassingen te maken is direct gerelateerd aan valrisico en daarmee van essentieel belang voor veilig lopen in het dagelijks leven. De C-Mill is speciaal ontwikkeld voor het trainen en evalueren van dit loopspecifieke aanpassingsvermogen, wat ten goede komt aan de taak-specificiteit ervan.

Ontwikkeling door samenwerking

MOVE Research Institute Amsterdam streeft ernaar de kennis die zij ontwikkelt over te brengen naar de samenleving en het bedrijfsleven. De ontwikkeling van de C-Mill is in 2008 geinitieerd door onderzoekers van MOVE, in samenwerking met klinische partners van de revalidatiecentra Reade en Heliomare en ingenieurs en ondernemers van het bedrijf ForceLink. De elkaar aanvullende wetenschappelijke, klinische en technische expertise heeft in zeer korte tijd geleid tot een volwaardig en commercieel beschikbaar product relevant voor zowel de onderzoeker als de klinische professional. MOVE en haar partners zijn trots op deze ontwikkeling en het eindresultaat.

Waarom een C-Mill kennisplatform?

De C-Mill vindt in toenemende mate zijn weg naar revalidatiecentra en onderzoekinstellingen in binnen en buitenland. De gebruikerscommunity groeit, evenals de door hen opgedane kennis. Het C-Mill kennisplatform is het online podium voor het vinden en delen van wetenschappelijke kennis omtrent het trainen en evalueren van loopvaardigheid in de vorm van wetenschappelijke artikelen, posters, congresbijdragen, presentaties, videos en media-aandacht. Snel op de hoogte blijven van nieuwe publicaties? Volg ons dan op Twitter! @KP_CMill

Zelf bijdragen aan het kennisplatform?

Doet u zelf onderzoek met de C-Mill en wilt u de opgedane kennis delen met uw collega’s? Zoekt u samenwerking met andere onderzoekers of klinische professionals met een C-Mill? Dan bent u hier aan het juiste adres en kunt u ons een e-mail sturen met uw gegevens. Ook kunt u ons uw documentatie toesturen (i.e., artikelen, posters, abstracts, videos, presentaties), websitelinks naar uw zorgcentrum, onderzoeksgroep of –instituut laten plaatsen of uw lopende projecten hier in de etalage laten zetten. Uw gegevens worden zo spoedig mogelijk online geplaatst.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl