Home > Onderzoek > Onderzoek uitgelicht

Onderzoek uitgelicht

 
Van de tientallen onderzoeken die er binnen MOVE gedaan worden wordt er met enige regelmaat eentje nader belicht. U vindt deze onderwerpen op de Homepage van onze website in het wisselende fotovenster. Kijkt u hieronder welke onderwerpen op dit moment in de aandacht staan.

Hoe helpt vet botweefselgroei?Stamcelonderzoek_groot  Wanneer je een tand of kies verliest, is een tandwortelimplantaat één van de opties, maar daarvoor is vaak te weinig kaakbot aanwezig. Stamcelonderzoek kan uitkomst bieden.

Lees verder...
Bewegen = gezondheid?gezondheid grootBewegen is van groot belang voor onze gezondheid en voor de kwaliteit van het leven. Maar te veel of te belastende bewegingen kunnen tot gezondheidsproblemen leiden.

Lees verder...
Een wervelschijf simulerenCellen gedragen zich in een drie-dimensionale omgeving anders dan in een plat vlak, zoals een kwal een andere vorm heeft in zee of op het strand. Een experiment met een schaaltje brengt ons niet veel verder. Om die reden gebruiken wij bioreactoren, waarin de omstandigheden van een orgaan of weefsel wordt nagebootst.

Lees verder...
Moet je altijd blijven kijken?Prismabril_grootOm raak te schieten, moet je op het juiste moment naar je doelwit kijken. We hebben uitgevonden dat tijdens het sprongschot van de basketballer 0,4 seconde kijken naar de ring al voldoende is om te scoren.

Lees verder...
Kun je je rug sparen?Dat de ene persoon eerder rugpijn krijgt dan de ander ligt niet alleen aan verschillen in de sterkte van hun wervels. Mensen voeren bewegingen ook op verschillende manieren uit. En is door de knieën gaan dan beter dan bukken?

Lees verder...

   

 

 

 

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl