Home > Onderzoek > Thema's

 

De wetenschappers van het onderzoeksinstituut MOVE dragen bij aan kennis en toepassingen door hun fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek naar het menselijk bewegingsapparaat en bewegen.
MOVE kent drie onderzoekshoofdthema's: revalidatie, regeneratieve geneeskunde en sport. Binnen deze thema's wordt onderzoek gedaan naar de meest uiteenlopende zaken. Het kenmerk van MOVE onderzoek is, naast de hoge kwaliteit, de grote sociale relevantie.

Drie onderzoeksthema's

 • REVALIDATIE
  Met revalidatie wordt geprobeerd om het functioneren en de prestaties van patiënten met een aandoening te verbeteren. De onderzoekers van MOVE zijn vooral op zoek naar de onderliggende mechanismen van revalidatie.
  Lees meer...
 • REGENERATIEVE GENEESKUNDE
  Het doel van de regeneratieve geneeskunde is om schade te voorkomen of het herstel te bevorderen van schade aan het bewegingsapparaat. Patiënten met osteoporose, osteoartritis en werveldegeneratie en ook patiënten met beschadigd (kaak)bot, kraakbeen of spierweefsel kunnen baat hebben bij de kennis die wij met ons onderzoek opdoen.
  Lees meer...
 • SPORT
  Sport is belangrijk voor zowel beoefenaars als voor toeschouwers en heeft als zodanig een grote invloed op de samenleving. De maatschappelijke impact van sport reikt van betere cognitieve prestaties tot maatschappelijke integratie en bijvoorbeeld vermindering van welvaartsziekten zoals obesitas.
  Lees meer...
   

 

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl