Home > Samenwerken met MOVE > Expertise


Een breed palet
MOVE onderzoekers komen uit diverse disciplines, met binnen die disciplines weer verschillende specialisaties. Onderaan vindt u een kort resumé van wat MOVE aan expertise te bieden heeft.

Wat heeft u aan onze expertise?
Resultaten uit onze onderzoeken vinden hun weg in de maatschappij. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op onze onderzoekspagina's.
Daarnaast geven we lezingen, schrijven wetenschappelijke en populair-wetenschappelijke artikelen en boeken, organiseren congressen en symposia, geven onderwijs en staan regelmatig in de belangstelling van de media.

Opdrachten
MOVE doet ook onderzoek in opdracht van derden. Dit kunnen maatschappelijke organisaties, verenigingen, of bedrijven zijn. 
Heeft u hier belangstelling voor, vragen, of misschien een voorstel: neemt u dan gerust contact met ons op. 

Diverse kennisgebieden
De diverse expertisegebieden zijn bij MOVE samengevat in drie overkoepelende onderzoeksthema's. Binnen deze thema's zijn er weer talloze specialisaties en vakgebieden te ontdekken. Van orale celbiologie tot botweefselaanmaak tot plastische chirurgie. En van coachen, leer-, kijk- en bewegingsgedrag tot spieronderzoek, hersenplasticiteit en robotica.

 • Revalidatie
  Met revalidatie wordt geprobeerd om het functioneren en de prestaties van patiënten met een aandoening te verbeteren. De onderzoekers van MOVE zijn vooral op zoek naar de onderliggende mechanismen van revalidatie.
  Lees meer over dit thema
   
 • Regeneratieve Geneeskunde
  Het doel van de regeneratieve geneeskunde is om schade te voorkomen of het herstel te bevorderen van schade aan het bewegingsapparaat. Patiënten met osteoporose, osteoartritis en werveldegeneratie en ook patiënten met beschadigd (kaak)bot, kraakbeen of spierweefsel kunnen baat hebben bij de kennis die wij met ons onderzoek opdoen.
  Lees meer over dit thema
   
 • Sport
  Sport is belangrijk voor zowel beoefenaars als voor toeschouwers en heeft als zodanig een grote invloed op de samenleving. De maatschappelijke impact van sport reikt van betere cognitieve prestaties tot maatschappelijke integratie en bijvoorbeeld vermindering van welvaartsziekten zoals obesitas.
  Lees meer over dit thema

 

 

 

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl